Съдбата понякога си играе всевъзможни игрички с хората. Доказателство за това

...
Съдбата понякога си играе всевъзможни игрички с хората. Доказателство за това
Коментари Харесай

Младоженец погледна телефона си след сватбата и онемя

Съдбата от време на време си играе всевъзможни игрички с хората. Доказателство за това е историята с 57-годишния англичанин Ричард Пърсел, предават от jenata.blitz.bg. Мъжът, който е родом от град Уидън, дълго време подготвял сватбата си с половинката му. Парсел, който е пенсиониран служащ в склад, има две пораснали деца, а брачната половинка му има 11-годишен наследник.

Двамата се срещнали преди години и в средата на 2020 година решили публично да си кажат „ Да! “ пред близки и другари. „ Мислех, че сватбеният ден ще е доста трогателен, само че даже нямах концепция какъв брой. След церемонията ревизирах телефона си и останах безгласен. Няколко минути въобще не реагирах – просто не знаех по какъв начин! Това бе голяма изненада “, споделя Пърсел.

Седмици преди сватбата Ричард направил състезателен залог за 25 паунда. „ Бях не запомнил да ревизира фиша. Затова го направих след сватбената гала. С изненада открих, че съм уцелил джакпота. Бях спечелил 10 000 английски лири “, споделя с благополучие Ричард. Той призна, че щом споделил новината на новата си брачна половинка тя се побъркала от благополучие. „ Май повече се зарадва на облагата в сравнение с брака ни “, майтапи се младоженецът.

Той добави, че с помощта на непредвидената печална с половинката му си разрешили същински меден месец, а след него възнамеряват величествен ремонт на общия им дом, където ще живеят с децата им. „ Моят брачен ден в действителност бе най-щастливият в живота ми. Не единствено, че към този момент съм женен за най-страхотната жена, само че и имам известна финансова непоклатимост. Какво повече му би трябвало на човек – обич, фамилно благополучие и пари “, споделя младоженецът Ричард Пърсел.

Сватбата е гала, в която двама души сключват брак или сходен институционализиран съюз. Сватбените обичаи и традиции варират в другите култури, етнически групи, религии, страни и обществени прослойки. Повечето сватбени церемонии включват размяната на брачни обети, златни халки, приемането на дарове (материални, нематериални и символични) и общественото признание на брака от лице, имащо законовото право да го разгласи за формален. Често се носи особено сватбено облекло, а церемонията е последвана от прием/празненство. Допълнително по време на самата сватбена гала може да има музика, лирика, молебствия, четения от свети трудове и други обичайни прояви. При извеждането на булката се пее ария. Родителите на младоженеца са наричани от булката — свекър и свекърва. Братът на младоженеца е именуван от булката зет.

Съхраняването на живота и продължаването на рода са най-важните полезности за индивида. Затова сватбата, която отбелязва основаването на ново семейство, е изключително огромен празник. Традицията е булката да носи бяла рокля и букет. Тя ще смени семейството си с тази на мъжа си, в случай че реши. След церемонията се чества и като свърши празненството младоженецът и булката имат брачна нощ.

Законният брак, според законите на Република България, се подписва при осъществяване на брачен обред от общинските органи кметове или упълномощени лица. Така нареченият църковен брак като обред е съгласуван с източноправославната християнска вяра. Провеждането на ритуала, именуван още венчавка е повече честен, в сравнение с легален акт, тъй като с него не може публично да се узакони сключването на брака.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР